شیشه سکوریت

شیشه سکوریت (تمپرد) چیست؟

‌شیشه سکوریت

وقتی صحبت از ایمنی و امنیت ساختمان می شود، پنجره ها و درهای شیشه ای یکی از نگرانی های اصلی هستند. از آنجایی که شیشه معمولی و آنیل شده به راحتی خرد می‌شود، هدف اصلی برای ورود مزاحمان است همچنین در شرایط آب و هوایی شدید خطرناک می‌باشد، بدلیل اینکه شیشه ممکن است بشکند و لبه های تیز شیشه برای افراد در آن ناحیه خطرآفرین باشد شیشه‌‌‌ سکوریت یا تمپرد به بازار عرضه شد که در این پست به معرفی آن می پردازیم. آنچه در ادامه می‌خوانید:

  1. شیشه‌ سکوریت چیست؟
  2. ویژگی های شیشه سکوریت
  3. مزایای شیشه سکوریت

 

"</p

خوشبختانه راه حل هایی برای تقویت پنجره ها و درهای شیشه ای و بهبود ایمنی و امنیت کلی وجود دارد. یکی از آنها استفاده از شیشه تمپرد است. در این مقاله، ما توضیح خواهیم داد که شیشه سکوریت چیست و برای چه هدفی استفاده می شود؟

"</h3

شیشه سکوریت چیست؟

دانشمندان راهی برای تقویت شیشه‌های معمولی در فرآیند تولید از طریق گرمایش شدید، به نام تمپرینگ، برای جلوگیری ازخرد شدن سریع شیشه پیدا کردند. به این صورت که جهت بالا بردن مقاومت شیشه در برابر ضربه و تنش های حرارتی، شیشه را به ابعاد مد نظر برش داده سپس به داخل کوره فرستاده و تحت دمای بالا قرار می دهند.

در این فرایند شیشه تا دمای شدید گرم می شود و سپس به سرعت سرد می شود که باعث می شود لایه های بیرونی شیشه قبل از لایه های داخلی سرد شوند. همانطور که لایه های داخلی خنک می شوند، لایه های بیرونی را می کشند و کشش ایجاد می کنند و خواص شیشه را تغییر می دهند.

در پس, این فرآیند، شیشه تمپردکوریت در زمان شکستن به جای اینکه به قطعات خطرناک تبدیل شود، به تکه های بی خطر کوچک تبدیل می شود که برای کسانی که در آن نزدیکی هستند ایمن خواهد بود.

شیشه های با ضخامت 4 میل تا 20 میل قابل سکوریت شدن هستند.

تاریخچه شیشه سکوریت

شیشه های سکوریت به عنوان مهمترین دسته از انواع شیشه های ایمنی در صنعت بشمار می روند. تاریخچه تولید اولین شیشه نشکن در جهان به سال 1929 میلادی باز میگردد و از آن زمان تا کنون پیشرفت قابل ملاحظه ای در تولید این نوع شیشه ها صورت گرفته است.

"</p

در ایران نیز عمر شیشه های سکوریت به حدود 40 سال پیش برمیگردد. اولین کارخانه تولید شیشه سکوریت با نام شیشه میرال فعالیت خود را در تهران آغاز کرد و تا سالها بعنوان تنها کارخانه تولید شیشه تمپرد در کشور بود . از این رو در زبان عامیانه این شیه به شیشه میرال نیز معروف است. امروزه ایران یکی از تولید کنندگان شیشه تمپرد با ضخامت و ابعاد مختلف در خاورمیانه است.

ویژگی های شیشه سکوریت

شیشه های سکوریت مقاومت حرارتی و ضربه پذیری بالایی دارد. این شیشه حدود 3 برابر بیشتر از یک شیشه معمولی در برابر تغییرات حرارتی مقاوم است.

تغییرات حرارتی تا حدود 300 درجه سانتیگراد را تحمل می کند. مقاومت مکانیکی آن نیز در مقابل شیشه معمولی حدود 5 برابر است و اهمیت این موضوع در زمان وقوع زلزله نمود پیدا میکند. سکوریت کردن شیشه باعث تغییر رنگ آن نمی شود فقط ممکن است کمی موج بر روی شیشه ایجاد گردد، که طبیعی است.

نحوه ساخت شیشه سکوریت

ساخت شیشه های تمپرد طی اعمال حرارت بالا و سپس سرد کردن فوری شیشه، عمدتا برای مصارف شیشه های ساختمانی انجام می شود. فرآیند سکوریت کردن شیشه بر روی انواع شیشه ها اعم از رفلکتیو، رنگی و چاپ شده امکان پذیر است. برای سکوریت کردن شیشه، دمای شیشه را در کوره به دمای ذوب آن که بالای 700 درجه سانتی گراد است میرسانند سپس هوای سرد به دو طرف شیشه دمیده می شود و با توجه به اینکه لایه های بیرونی شیشه نسبت به لایه های داخلی زودتر سرد میشود سبب استحکام شیشه میشود.

کاربرد شیشه سکوریت

این مدل در بسیاری از موقعیت ها بسیار مفید و کاربردی است زیرا یکی از راه حلهای افزایش امنیت است.  شیشه تمپرد اغلب در تلفن های همراه، محافظ صفحه گوشی، لوازم آشپزخانه و شیشه خودرو استفاده می شود. در محیط های مسکونی و تجاری، موارد استفاده توصیه شده از شیشه تمپرد به شرح زیر است:

پنجره ها و نورگیرها

شیشه سکوریت یا شیشه ایمنی، بسته به اندازه پنجره و ارتفاعی که کار گذاشته می شود، در محیط های تجاری و تحت شرایط خاصی در مکان های مسکونی توصیه می شود.

"</p

درب

برای هر دری از نوع لولایی(بازویی)، کشویی یا درب تاشو ، بدون در نظر گرفتن اندازه و ابعاد درب اتوماتیک شیشه ای و یا درب عادی  باید از شیشه سکوریت استفاده شود .

"</p

مناطق مرطوب

نواحی مرطوب مانند کابین های دوش در حمام ها و درها و پنجره های اطراف استخر و سونا به دلیل افزایش خطر در زمان شکستن و یا سقوط شیشه، باید با شیشه تمپرد ساخته شوند.

"</p

پله ها

قوانین ساختمانی ایجاب می‌کند که برای شیشه‌های نزدیک یا مجاور پله‌ها و شیشه‌هایی که برای ریل پله‌ها استفاده می‌شوند باید از نوعی شیشه ایمنی مانند شیشه‌های تمپرد استفاده کنند. سطوح شیشه ای یا دیوارپوش ها نیز باید با استفاده از نوعی شیشه ایمنی انجام شود.

"</p

تراس و بالکن

آسانسورها

"</p

شیشه های خوردرو

"</p

مزایای شیشه سکوریت

  • ایمنی بالا
  • شکستن بی خطر
  • مقاومت در برابر ضربه و حرارت

ناگفته نماید که یکی از مزیت های این مدل شیشه ها قابلیت هوشمند شدن را دارند به این ترتیب که شما با فشردن یک دکمه شیشه شفاف را به مات تبدیل کرده و به این ترتیب شما از حریم خصوصی بی نظیری را توسط شیشه هوشمند سکوریت بهره مند خواهید شد و در نتیجه از ایمنی و سلامت بیشتر لذت خواهید برد.

معایب شیشه سکوریت

اکنون که با برخی از کاربردهای شیشه سکوریت آشنا شدید، در اینجا برخی از معایب آنرا نیز آورده ایم تا بهتر متوجه شوید که آیا پنجره ها و درهای شیشه تمپرد مناسب شما هستند یا خیر.

  • راحتی نفوذ بدلیل خرد شدن

همانطور که بیان کردیم، شیشه تمپرد بهترین راه حل برای افزایش امنیت در مناطق بیرونی ساختمان نیست. اگرچه این شیشه بسیار قوی تر از شیشه معمولی است، اما وقتی شیشه تمپرد بشکند، کاملاً خرد می شود. و سارقان براحتی میتوانند با آسیب رساندن به یک قسمت از شیشه بداخل خانه نفوذ کنند.

  • قیمت بالا

شیشه تمپرد پس از گذراندن مراحل سکوریت دیگر قابل سوراخکاری و برش نیست، به این معنی که هر تکه شیشه باید به صورت سفارشی ساخته شود. به همین دلیل باید دقت اندازه گیری های لازم بسیار بالا باشد. این باعث می شود که نصب آن گران تر از شیشه های معمولی باشد.

  • پرهزینه در صورت تعویض

از آنجایی که هر گونه آسیب جزئی به پنجره سکوریت باعث‌ شکسته‌ شدن‌ کل پنجره می شود، نگهداری از شیشه های تمپرد می‌تواند پرهزینه باشد زیرا کل پنجره پس از هر نوع ضربه یا آسیب جدی باید تعویض شود. درصورتیکه گاهی شیشه معمولی شکسته‌ شده‌ را میتوان با چسب چسباند گرچه این کار توصیه نمیشود.

جایگزین های پنجره شیشه ای سکوریت

متریالهایی که جایگزین این مدل شیشه می تواند باشد ، فیلم‌های پلکسی و پلی کربنات هستند.

شیشه سکوریت در مقابل پلکسی گلس

در حالی که شیشه تمپرد نیاز به تعویض کل پنجره دارد، پلکسی ها که گاهی به عنوان فیلم ایمنی شناخته می شوند، گزینه ای مناسب برای کسانی است که به دنبال راه حل سریعتر و مقرون به صرفه تر هستند. از چندین لایه پلاستیک و چسب بسیار نازک‌ ساخته‌ شده‌اند که روی پنجره موجود نصب می شوند و در هنگام ضربه حفظ می شود.

شیشه سکوریت در مقابل پلی کربنات

پلی کربنات یک راه حل مقاوم سازی است به این معنی که روی پنجره های موجود شما اعمال می شوند. با این حال، ورق های پلی کربنات برای محافظت ایجاد می شود که در صورت آسیب دیدن، از دردسر تعویض کامل آن جلوگیری می کند. آنها همچنین مزایایی مانند کاهش نویز، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش و تنظیم دما را ارائه می دهند.

در پایان

امیدواریم پاسخ سوالات خود را در مورد شیشه سکوریت و نحوه استفاده از آن پیدا کرده باشید. اگر به دنبال راهی برای افزایش ایمنی و امنیت در ساختمان مسکونی یا تجاری خود هستید، برای اطلاعات بیشتر  با ما در I GLASS تماس بگیرید.

 

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *